Premijera filma "Triage" (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Premijera filma "Triage" (VIDEO)
Collin Farell u filmu Triage

Novi film Danisa Tanovića Triage naći će se na redovnom repertoaru multipleksa Cinema City od 8. aprila.

Filmu je svjetsku premijeru imao na Toronto Film Festivalu, a sa prvim projekcijama u multipleksima u Sarajevu i Zenici zvanično će početi bh. distribucija filma.

Uloge u filmu tumače Collin Farell, Christopher Lee, Paz Vega, Kelly Reilly te Branko Đurić.

Radnja se odvija u ratom zahvaćenom Kurdistanu. Mark i David su eksperti u ratnoj fotografiji koji se nalaze u ratnoj zoni. Mark je veoma ambiciozan i želi da ostane još nekoliko dana kako bi došao do pravih fotografija, međutim Davidu su se smučile prljavština, beznađe i nasilje i odlazi kući svojoj ženi Diane koja čeka bebu.

Teško povrijeđen, Mark završava u lokalnoj bolnici u Harirskim pećinama gdje je prethodno bio svjedok kako doktor Talzani izigrava Boga.

Talzani odlučuje o sudbini pacijenata dodjeljivanjem boje – žuto za dalje liječenje i plavo za sigurnu smrt. Stvari su se sada preokrenule i Mark se nalazi u bolesničkom krevetu, posmatrajući očajnički kako mu život visi o koncu, samo da bi na kraju dobio žutu boju od Talzanija.

Premijera filma se trebala održati 6. aprila, ali je odgođena zbog Tanovićevog odlaska u Pariz na izložbu sarajevskih umjetnika u galeriji modne kreatorice Agnes B.

http://www.youtube.com/watch?v=bN-PQLWeN1g&feature=player_embedded



radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije