Predstavljamo 'Novine', novu seriju punu akcije, napetosti i intrige

Radiosarajevo.ba
Predstavljamo 'Novine', novu seriju punu akcije, napetosti i intrige
/ Ekipa Novina na crvenom tepihu SFF-a
U programu 'Pretpremijere' na ovogodišnjem SFF-u imali smo prilike pogledati dvije prve epizode nove serije koja će osvojiti regionalno tržište - Novine.

Uspješni i nagrađivani redatelj Dalibor Matanić na čelu je ekipe koja je snimila ovu seriju. Prikazivanje na malim ekranima očekuje se na jesen. 

Priča u fokusu tipična je za naše tranzicijsko društvo i govori o medijskim slobodama, političkim igrama, tajkunizaciji i obespravljenosti malog čovjeka. Radnja je smještena u Rijeku, a u njoj se mogu prepoznati mnoge sredine na prostoru bivše Jugoslavije.    

Mario Kardum (51), utjecajni i politički konzervativni građevinski poduzetnik, odluči kupiti lijevo-liberalni dnevni list „Novine“. Razlog je prometna nesreća koju je skrivila njegova majka Dubravka Kardum (71): skrivila je smrt troje mladih ljudi, a zatim pobjegla s mjesta nesreće. Mario Kardum upotrijebi svoje političke i policijske veze da se zataška istraga nesreće, ali Andrej Marinković (39), reporter „Novina“, ne odustane od istraživanja tog slučaja. Stavljanjem „Novina“ pod vlasničku kontrolu Kardum kani zaustaviti novinarsko čeprkanje po nedjelu svoje majke. 

Uloge: Branka Katić, Trpimir Jurkić, Aleksandar Cvjetković, Dragan Despot, Edita Karađole, Zijad Gračić, Olga Pakalović, Zdenko Jelčić, Goran Marković, Alen Liverić, Tihana Lazović, Mijo Jurišić, Dajana Čuljak
Scenarij: Ivica Đikić
Direktor fotografije: Danko Vučinović
Montaža: Tomislav Pavlic, Ivan Živalj, Antonija Mamić
Muzika: Jura Ferina, Pavao Miholjević
Zvuk: Franjo Homen
Kostimografija: Sanja Šeler
Scenografija: Veronika Radman
Producent: Miodrag Sila, Nebojša Taraba
Produkcija: Drugi Plan, HRT

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije