Predstava Football, Football na Svjetskom prvenstvu u Africi

Radiosarajevo.ba
Predstava Football, Football na Svjetskom prvenstvu u Africi
Football, Football

Predstava Football, Football autora i reditelja Harisa Pašovića, u produkciji East West Centra Sarajevo, uvrštena je u glavni program festivala National Arts Festival of South Africa u Grahamstownu/Port Elizabeth koji se održava paralelno sa Svjetskim nogometnim prvenstvom 2010.

"Naša predstava Football, Football je u glavnom programu festivala u kojem je samo 15 predstava iz cijelog svijeta. Igrat ćemo pet puta u teatru Alec Mulin od 28. juna do 1. jula. National Arts Festival of South Africa je najveæi afrički i jedan od najvećih umjetničkih festivala na svijetu. Festival prati preko 500 akreditovanih novinara. U Južnu Afriku idemo nakon Singapura, Napulja i Sarajeva. Tako ćemo predstavu Football, Football igrati na tri kontinenta u samo nešto više od mjesec dana. Ovo je najviše što je bh. teatar postigao u svojoj historiji. Jako smo ponosni na ovaj uspjeh East West Centra i na to što æemo predstavljati Bosnu i Hercegovinu ove godine u Južnoj Africi", rekao je Ismar Hadžiabdić, izvršni producent East West Centra.

Svjetska premijera predstave Football, Football održat će se na Singapore Arts Festival 20. maja, dok će se sarajevska premijera održati 15. juna.

Predstava Football, Football je koproducentski projekat East West Centra Sarajevo, Singapore Arts Festivala, Napoli Teatro Festivala Italia, Les Ballets C de la B iz Belgija i Instituta Flota iz Slovenija.

U predstavi učestvuju umjetnici iz sedam zemalja (Bosna i Hercegovina, Italija, Singapore, Burkina Faso, Slovenija, Kina, Australija), a u njoj glume: Stefano Ferraro, Ibrahim Ouattara, Adi Hrustemović, Andrea Capaldi, Francesco Pacelli, Alessandro Schiattarella, Terry Lee, Azri Majilan, Terrence Ong, Miha Aškerc i Scarlet Yu.

Muziku je komponovao jedan od vodećih azijskih kompozitora, Philp Tan koji i svira uživo u predstavi. Scenograf je Justin Hill, kostimograf Laichan, a video dizajner Casey Lim. Izvršni producenti predstave su Ismar Hadžiabdić i Mascia Pavon.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije