Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović organizira prijem u čast Sarajevo film festivala

Radiosarajevo.ba
Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović organizira prijem u čast Sarajevo film festivala


Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. Ivo Josipović organizovat će prijem u čast Sarajevo Film Festivala i dugogodišnje saradnje i prijateljstva sa hrvatskim filmskim autorima.

Prijem, koji će se održati na zagrebačkom Pantovčaku, u petak, 17. septembra 2010., okupit će brojne prijatelje Sarajevo Film Festivala, kulturne djelatnike i filmske profesionalce iz BiH i Hrvatske, saopćeno je iz sff-a.

Cijeneći ulogu i značaj predsjednika Josipovića, koji i sam potiče iz umjetničkih krugova, u kulturnoj saradnji naše dvije zemlje, Sarajevo Film Festival uputio je poziv Josipoviću da bude gost 16. Izdanja SFF-a. Međutim, zbog ranije preuzetih državničkih obaveza predsjednik je tada nažalost, morao odgoditi posjetu Sarajevu.

Kako je tada pojasnio, prof.dr. Josipović izuzetno cijeni umjetničke domete Sarajevo Film Festivala te njegov značajan doprinos saradnji i pomirenju među zemljama regije.

„Sarajevo Film Festival ima sve veći značaj na kulturnoj karti Evrope u koju se Sarajevo s pravom upisuje kao jedna od kulturnih metropola“, istaknuto je između ostalog u pismu dr. Josipovića.
Prijem u Zagrebu, predsjednik Josipović organizira kao zahvalu na pozivu Sarajevo Film Festivalu u nadi i sa željom da prisustvuje njegovom narednom 17. izdanju.
Susret filmskih radnika u Zagrebu biće izuzetna prilika da se potvrde i ojačaju veze koje Sarajevo Film Festival ima sa predstavnicima hrvatske kinematografije, te prilika za dogovore o nastavku i unapređenju saradnje na zajedničkom projektu Dubrovnik Film Meeting.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije