Praznične projekcije u kinu Meeting Point

Radiosarajevo.ba
Praznične projekcije u kinu Meeting Point

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana kino Meeting Point organizira poseban program namijenjen svim uzrastima.

Od petka, 24. decembra, na redovnom repertoaru naći će se film Božićna priča, a u okviru blagdanskog programa Porodičnog kina vikendom najmlađa publika imat će priliku pogledati animirani film Niko i put ka zvijezdama.

Disneyeva Božićna priča, uzbudljiva je animirana pustolovina redatelja Roberta Zemeckisa, a koja na velikom ekranu dočarava fantastičnu bit klasične Dickensove novele. I baš kada duhovi Božića Prošlih, Sadašnjih i Budućih dođu povesti mrzovoljnog Scroogea na putovanje koje mu otkriva istine s kojima se ne želi suočiti, on shvata da kako bi poništio godine svoje mrzovoljne zlobe mora otvoriti svoje srce prije nego bude prekasno.

Glumačku ekipu čine: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright Penn te Cary Elwes.

 



Za najmlađu publiku stižu avanture malog irvasa Nike u filmu Niko i put ka zvijezdama.

Michael Hegner i Kari Juusonen, rediteljski dvojac ovog filma vodi nas u fantastičnu pustolovnu potragu za Nikinim ocem, za kojeg mali irvas vjeruje da je jedan od članova čuvenog Deda Mrazovog "Letećeg odreda". U njegovo postojanje niko osim Nike ne vjeruje, kao što ne vjeruju ni u Nikine tvrdnje da će jednoga dana i sam naučiti letjeti.

Na putu do Sjeverne Doline, Deda Marazovog doma, Niku prate njegovi vjerni prijatelji leteća vjeverica Julius i lasica Wilma. Potraga ove male družine, prepuna uzbudljivih situacija i humora, na kraju će se pretvoriti u misiju spasavanja Božića.

Glasove likovima u filmu posudili su Andrew McMahon, Norm MacDonald, Emma Roberts i Esko Roine.

 

Božićna priča prikazivat će se od petka u terminu od 21:00 sat, dok će se Niko i put ka zvijezdama prikazati u subotu i nedjelju u 13:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije