Pravo Ljudski: 'Ko je vidio video?!' se vraća - prijavite se! (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Pravo Ljudski: 'Ko je vidio video?!' se vraća - prijavite se! (VIDEO)

Udruženje građana Pravo Ljudski u suradnji s Nacionalnom fondacijom za demokratiju (NED) iz Washigtona, Sjedinjene Američke Države, i lokalnim partnerskim organizacijama, poziva sve mlade ljude, starosne dobi od 17 do 23 godina, da se prijave za učešće u 4. školi kreativnog dokumentarnog filma Ko je vidio video?!

Konkurs je otvoren do 6. marta 2016. godine.

Kao i svake godine do sad, sve troškove učešća, putovanje, hranu i smještaj u Sarajevu, snose organizatori.

Filmovi učesnika i učesnica prethodnih izdanja škole kreativnog dokumentarnog Ko je vidio video?! proputovali su svijet kroz filmske festivale, provukli se kroz brojne prijave za fakultete, stipendije i projekte, a sada su dostupni na Vimeo stranici Pravo Ljudski Film Festivala.

Cilj je mladim iz cijele BiH pružiti priliku da se, van svakodnevnih mogućnosti, približe svijetu autorskog filma i dobiju poticaj za samostalni rad. Program Ko je vidio video?! pokriva kreativno promišljanje i kreativan pristup stvaranju, istraživanju i razvoju dokumentarnog filma, režiju, kameru i zvuk, montažu i postprodukciju.

Škola je otvorena za svakoga, ali KVV je posebno u potrazi za učesnicima i učesnicama koji ne pohađaju visokoškolske ustanove, te dolaze iz manjih gradova i ruralnih sredina.

Kriteriji:

- U dobi si od 17 - 23 godine

- Živiš u Bosni i Hercegovini

- Možeš komunicirati na engleskom jeziku

Ko je vidio video?! održat će se od 26. marta do 3. aprila 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije