Pravo Ljudski Film Festival traži stažiste za 13. izdanje

Radiosarajevo.ba
Pravo Ljudski Film Festival traži stažiste za 13. izdanje
Foto: Pravo Ljudski / Pravo Ljudski Film Festival traži stažiste za 13. izdanje

Ako volite film i želite saznati više o kreativnom dokumentarnom filmu, studirate na nekom od fakulteta društvenog, humanističkog ili umjetničkog usmjerenja, tražite nova radna iskustva i vještine ili jednostavno želite da sklopite poznanstva i prijateljstva u oblasti filma i kulture, obratite pažnju: Pravo Ljudski Film Festival za svoje 13. izdanje otvara šest pozicija za stažiranje!

Kao festival okrenut mladim talentima u oblasti dokumentarnog filma, Pravo Ljudski je godinama gradio i svoju volontersku porodicu bez koje je gotovo nemoguće zamisliti funkcionisanje festivala.

"U želji da podijelimo znanje i iskustvo, ali više od svega, ljubav prema filmu, odlučili smo da pružimo šansu mladim ljudima da postanu dio našeg tima od 4. oktobra pa do završetka festivala, koji ove godine traje od 28. novembra do 3. decembra.

Tražimo osobe koje su otvorene, odgovorne, brze, marljive, komunikativne, dobro poznaju engleski jezik, ali najvažnije od svega: gaje ljubav prema filmskoj umjetnosti. Oblasti u kojima možete steći nova znanja su administracija, komunikacije, produkcija i rad sa gostima festivala. Iskustvo je poželjno, ali nije neophodno", ističu iz organizatori.

Sve detalje o pojedinim pozicijama možete pronaći na web stranici Pravo Ljudski Film Festivala.

Prijave slati najkasnije do 4. oktobra putem mail-a.

Zainteresirani kandidati i kandidatkinje mogu poslati pismo motivacije i CV na B/H/S jezicima. Za sve dodatne informacije pisati na mail adresu: apliciram@pravoljudski.org.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije