Pozorište za najmlađe: Mali muk otvara lutkarsku sezonu

Radiosarajevo.ba
Pozorište za najmlađe: Mali muk otvara lutkarsku sezonu

Novu sezonu  u Pozorištu mladih Sarajevo otvoriće lutkarska predstava Mali Muk, u nedjelju 20. septembra, sa početkom u 11 sati.

Već pune tri godine, Mali muk puni salu Pozorišta mladih, i može se s pravom nazvati omiljenom dječijom lutkarskom predstavu. 

Predstavu je režirao Darko Kovačovski, a igraju Mario Drmać, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Narda Nikšić i Damir Kustura

Do kraja septembra na repertoaru će biti još jedna dječija predstava. U nedjelju, 27. septembra bit će odigrana Crvenkapica, na tačke naopačke, koju je režirala Lajla Kaikčija. U predstavi igraju Elma Ahmetović, Mario Drmać, Sanin Milavić, Damir Kustura.

Što se tiče oktobra i novembra Pozorište mladih punom parom oživljava lutkarsku, dječiju i tzv. Scenu za odrasle.  

Obnova kultne predstave Vremenski tunel  Nenada Veličkovića očekuje nas 14. septembra, a u režiji Admira Glamočaka, dok već početkom novembra Pozorište mladih planira premijeru lutkarske predstave Patkica – blatkica, u režiji  Irfana Avdića. To je priča o dječaku Sanji, nestašnoj patkici Blatkici, lukavoj Lisici i mudrome Ježu koja interaktivno angažira dječju Publiku da svojim opredjeljenjem i aktivnišću razrješava problem i pridonosi sretnom kraju priče. 

Također, od ove sezone, Pozorište mladih započinje koprodukcijsku  saradnju sa Akademijom scenskih umjetnosti čime se promoviraju novi glumački, redateljski i dramaturški talenti. U oktobru mjesecu bit će izvedene tri predstave studenata sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevo. Venera u krznu, Usamljeni  zapad, Diplomac su dimplomske predstave glumaca Alise Čajić, Davora Sabe i Sanjina Arnautovića  koji će naći svoje mjesto na redovnom repertoaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije