Pozorište mladih: Premijera predstave "Kokoška"

Radiosarajevo.ba
Pozorište mladih: Premijera predstave "Kokoška"
Plakat predstave Kokoška

Premijerom predstave Kokoška Nikolaja Koljade, u režiji Admira Glamočaka, obilježit će se početak nove pozorišne sezone u Pozorištu mladih. Predstava opisuje intimu života glumaca i glumica, život iza kulisa i postavlja pitanje: gdje je i da li se uopće može povući jasna distinkcija između teatra i života.

Danas kada je upravo naš svakodnevni život postao najprodavaniji medijski materijal, ova predstava, na jedan ironično-komičan način govori o životu ljudi kojima teatarska umjetnost predstavlja osnovni uvjet egzistencije.

Dramaturg predstave je Aida Pilav, scenografkinja i kostimografkinja Lejla Hodžić, a glume: Mario Drmać, Alen Muratović, Sanin Milavić, Mirza Tanović i Damir Kustura.

Zanimljivo je da u ovoj predstavi muški glumci imaju ženske uloge.

Direktor Pozorišta mladih, Nermin Tulić, istakao je na konferenciji za medije da je ovo predstava u kojoj bi volio glumiti i s ovim glumcima. Kad je riječ o Admiru Glamočaku Tulić je istakao da on voli glumce i da se to primijeti u njegovim predstavama kad režira.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije