Poziv za učešće u multimedijalnom treningu

Radiosarajevo.ba
Poziv za učešće u multimedijalnom treningu


Centar za savremenu umjetnost Sarajevo/pro.ba, Institut za ratno i mirnodopsko izvještavanja IWPR i eFM Studentski radio objavljuju javni poziv za kandidate zainteresirane za višemjesečni multimedijalni trening u okviru projekta “Priče o tranziciji”.

Polaznici ovog treninga bit će u mogućnosti da savladaju osnove radijskog, TV i print novinarstva, kao i osnove filmske produkcije, kroz praktični rad u toku 12 mjeseci. Pored toga što će steći znatno teorijsko znanje i praktično iskustvo, uspješni kandidati bit će u prilici da objave svoje radove na web stranici IWPR-a (www.iwpr.net), na Efm radiju (www.efm.ba) i na web stranici projekta Priče o tranziciji.

Oni će takođe učestvovati u pripremi šest dokumentarnih filmova o tranzicijskoj pravdi, u produkciji Centra za savremenu umjestnost Sarajevo (www.pro.ba).

Kriteriji

* Kandidati trebaju biti studenti završnih godina fakulteta društvenih nauka bilo kojeg univerziteta u BiH, i/ili mladi novinari sa prethodnim radnim iskustvom
* Trebaju pokazati zanimanje za istraživačko novinarstvo
* Poželjno je da imaju prethodno iskustvo iz oblasti ljudskih prava i tranzicijske pravde
* Spremnost na timski rad
* Spremnost na intenzivnu, višemjesečnu obuku kroz rad na različitim medijskim projektima vezanim za tranzicijsku pravdu
* Poželjno poznavanje engleskog jezika
* Neophodno poznavanje rada na računaru

Zainteresirani kandidati trebaju poslati svoj CV i pismo motivacije na adresu: priceiztranzicije@pro.ba

Rok za slanje prijava: 10.12.2010. do 18:00

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije