Poziv za mlade iz Visokog i Kladnja: Radionica fotografije Pravo Ljudski Film Festivala

Radiosarajevo.ba
Poziv za mlade iz Visokog i Kladnja: Radionica fotografije Pravo Ljudski Film Festivala

U sklopu State of the Union (#SOU) - projekta fotografa Zijaha Gafića u suradnji s Festivalom Pravo Ljudski, u Sarajevu će se 14. i 15. novembra održati radionica za fotografiju namijenjena mladima iz Visokog i Kladnja u dobi od 18 do 25 godina. 

Na radionicama, uz pomoć profesionalne i neprofesionalne fototehnologije, ali i mobilnih telefona, te distributivne moći socijalnih medija, mladi ljudi će učiti prepoznati i vidjeti, birati, oblikovati i dijeliti priče iz vlastitog okruženja. Ovim #SOU stvara portret Bosne i Hercegovine koji oblikuju njeni građani i građanke.

Pratite Zijahovo putovanje na socijalnim medijima pod hashtagom #soubosnia, kao i na facebook i web-stranicama Pravo Ljudski.

State of the Union, petomjesečno fotografsko putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu 20 godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma, služi kao zapis ljudskih sudbina i okruženja, izvan dnevno-političke razjedinjenosti. Ovim projektom, Gafić i Pravo Ljudski pozivaju na aktivno posmatranje vlastitog okruženja, te se u sklopu State of the Uniona organiziraju radionice kroz koje se mladi zainteresirani za fotografiju mogu uključiti u ovaj pokret.

Radionica se održava za vrijeme trajanja 10. Pravo Ljudski Film Festivala te su, samim tim, mladi iz Visokog i Kladnja pozvani da prate program i aktivnosti Pravo Ljudski Film Festivala.

Gdje i kada?

Sarajevo, 14. i 15. novembra, 2015. god. 

Ko i kako se može prijaviti?

Radionica je otvorena za sve mlade ljude, od 18 – 25 godina, sa izraženim interesom za fotografiju, koji dolaze iz Kladnja i Visokog . Potrebno je poslati CV ili kratku biografiju i motivacijsko pismo na apliciram@pravoljudski.org, s naznakom SoU_Sarajevo do 10. novembra, 2015. god.

Troškove prijevoza, hrane i smještaja pokrio je organizator. 

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije