Posjetite izložbu u Galeriji Preporod: Radove predstavlja šest mladih umjetnika

0
Radiosarajevo.ba
Posjetite izložbu u Galeriji Preporod: Radove predstavlja šest mladih umjetnika
Foto: Printscreen / Izložba u Galeriji Preporod

Otvorenje izložbe Arka na kojoj će svoje radove izlagati članovi Uduženja za promociju kulture i umjetnosti Arka, bit će upriličeno u sarajevskoj Galeriji Preporod danas, 10. januara s početkom u 18.00 sati.

Ovom izložbom predstavlja se sumirani rad 6 mladih umjetnika, aktivnih na likovnoj sceni Bosne i Hercegovine i regiona,a izložba će biti otvorena do 18. januara.

Svoje radove izložit će Amir Hadžić, Salem Pezić, Džavid Berberović, Eldina Kožljak, Denis Haračić i Tarik Golubić.

Novo rješenje za gužve u Sarajevu: Podzemni tramvaji i ukidanje traka na glavnoj saobraćajnici

Novo rješenje za gužve u Sarajevu: Podzemni tramvaji i ukidanje traka na glavnoj saobraćajnici

Dževad Hozo 'Život otisak':  Značajna izložba otvorena u Umjetničkoj galeriji

Dževad Hozo 'Život otisak': Značajna izložba otvorena u Umjetničkoj galeriji

Sam kontekst prikazanih radova svojstven je likovnom senzibilitetu svakog umjetnika ponaosob, te se u prostoru predstavljaju odvojene sekvence koje nam dopuštaju da imamo jasnu interakciju s različitim svjetovima – kako vizualno, tako i semantički.

Publici je ponuđena postavka, koja, iako potiče iz grafike, obuhvaća i druge medije, nekada kao preteče, a nekada i kao ekstenzije grafičkog djelovanja, te se shodno tome susrećemo i sa crtežom, slikom i kombiniranim tehnikama eksperimentalnog slikarstva i grafike.

Postavka je specifično formirana kako bi predstavila rad novih, ali i etabliranih autora, s primarnim fokusom na promociju mlade umjetničke scene Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije