SVEM: Nabavite ulaznice za koncert Emmanuela Puhuda uz 50 posto popusta

Radiosarajevo.ba
SVEM: Nabavite ulaznice za koncert Emmanuela Puhuda uz 50 posto popusta
/ Emmanuel Pahud
Koncertom najpoznatijeg flautiste današnjice u petak će u Sarajevu započeti Sarajevske večeri muzike

Flautista Emmanuel Pahud nastupit će uz Sarajevsku filharmoniju, uz ravnanje dirigenta Uroša Lajovica, a koncert će se održati u petak 12. maja s početkom u 20.00 sati. 

Flautista Emmanuel Pahud, svojom će karizmom, iznimnim umjetničkim senzibilitetom elegancijom i virtuoznošću izvedbe uz orkestar Sarajevske filharmonije i dirigenta Uroša Lajovica, zasigurno očarati publiku, koja bude dijelom ovog posebnog i senzacionalnog koncerta.

Organizator koncerta saopćio je da je za vjernu sarajevsku publiku u prodaju pušteno 100 ulaznica po cijeni koja je 50 posto snižena u odnosu na redovnu prodaju. Ova akcija traje do petka 12. maja u 11,30 sati, a ulaznice po cijeni od 15 i 20 KM mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta u Sarajevu. 

Emmanuel Pahud najpoznatiji je flautista današnjice. Ovaj svestrani umjetnik aktivan je kao solista, te kao kamerni i orkestarski muzičar. Tokom bogate muzičke karijere ostvario je niz nastupa s najznačajnijim orkestrima i dirigentima svijeta kao što su: Claudio Abbado, Giovanni Antonini, Daniel Barenboim, Pierre Boulez, Ivan Fischer, Valery Gergiev, Sir John Eliot Gardiner, Daniel Harding, Paavo Järvi, Lorin Maazel, Yannick Nezet-Séguin, Andrés Orozco-Estrada, Itzhak Perlman, Trevor Pinnock, Sir Simon Rattle, Mstislav Rostropovich, David Zinman. Kao 22-godišnjak bio je angažiran na poziciji solo-flautiste Berlinske filharmonije, na kojoj je i danas vrlo aktivan.

Na svom premijernom nastupu u Sarajevu, Emmanuel Pahud će uz pratnju orkestra izvesti čuveni Koncert za flautu i orkestar u D duru Arama Hačaturijana, jedno od najzahtjevnijih djela flautističke literature. Pored Hačaturijanovog djela, publiku na koncertu očekuju izvedbe simfonijskih poema Začarano jezero i Kikimora Anatolija Ljadova, te Simfonija br. 1 poznata i kao Klasična, Sergeja Prokofjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije