Porodično kino u Meeting Pointu

Radiosarajevo.ba
Porodično kino u Meeting Pointu


Kino Meeting Point u okviru Porodičnog kina vikendom organizuje reviju najboljih animiranih ostvarenja Walt Disney/Pixar radionice, koja su u proteklih godina imala velikog uspjeha, kako kod mališana, tako i kod starijih obožavatelja.

Svake subote i nedjelje s početkom u 13.00 ljubiteljima crtića omogućeno je tako da se prisjete nekog od Disneyevih junaka i njihovih pustolovina, a ovaj vikend rezervisan je za film Legenda o medvjedu.

Film Legenda o medvjedu (Brother Bear) čiju režiju potpisuju Aaron Blaise, Robert Walke nastao je 2003. godine. Sinhronizovan je na naš jezik, a glasove su posudili: Franjo Dijak, Tin Rožman, Marko Markovičić, Edo Maajka, Davor Gobac, Filip Šovagović, Jadranka Krajina, Ivana Babić.

Ovo je priča o tri brata, Kenaiu, Sitki i Denahiju, koji su živjeli u doba kada su veliki mamuti još uvijek harali veličanstvenim, netaknutim američkim sjeverozapadom.

Nakon što su krenuli u potjeru za medvjedom koji je ukrao korpu sa ribom, Sitka se žrtvuje da bi spasio svoju braću i umire.

Ignorišući Denahijev savjet i seoska učenja o bratstvu, Kenai pronalazi medvjeda kojeg smatra odgovornim za Sitkinu smrt i ubija ga. U tom trenutku, veliki duhovi, u obliku sjeverne svjetlosti spuštaju se na Kenaija i pretvaraju ga u biće koje on prezire - medvjeda.

U međuvremenu, smatrajući da je još jedan brat poginuo od medvjeđe šape, Denahi se u bijesu zaklinje da će pronaći medvjeda koji je ubio njegovog brata.

Kenai ima poteškoća privikavajući se na svoje novo medvjeđe tijelo. Sreća ga sve više napušta kada se zaplete u zamku i ostane visiti naopako na drvetu. Kada pričljivi mali medvjedić Koda naiđe i ponudi pomoć, Kenaijev se ponos isprečava te on to tvrdoglavo odbija. Koda je odvojen od svoje majke te mu je rečeno da se nađe s njom na godišnjem festivalu, a treba mu veliki medvjed da ga odvede tamo. Kenai konačno pristane odvesti Kodu u Salmon Run i tako njih dvojica uskoro kreću u avanturu.

Denahi agresivno slijedi medvjeda za kojeg misli da je ubio Kenaija ne znajući da su životinja i njegov brat jedno te isto biće. U međuvremenu, Koda i Kenai putuju na sjever. U Salmon Runu Kenai pronalazi toplu “dobrodošlicu“ medvjeda koji su se okupili za godišnji festival te počinje zatomljavati svoju duboko usječenu mržnju prema medvjedima. Kenai počinje shvaćati da je njegova fizička transformacija značajna u poređenju sa promjenom koju je otkrio u sebi. Kada Denahi stigne započinje dramatično finale…

http://www.youtube.com/watch?v=XxIX2iXmjyw


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije