Pogledajte video za Pravo Ljudski Film Festival

Radiosarajevo.ba
Pogledajte video za Pravo Ljudski Film Festival

Video za Pravo Ljudski Film Festival predstavlja trenutak nježnosti, krhkosti dodira i toplotu ljudske bliskosti. Autorski je rad prijatelja i prijateljica Pravo Ljudski Film Festivala koji/e su za ovu priliku stvarali pod pseudonimom K / K / A.

Pravo Ljudski video, osim što podsjeća na ono što je u životu zaista važno, kao što su bliskost i ljubav, otvara prozor u Pravo Ljudski eksperiment br.10,  koji novembra 2015. u sarajevska kina donosi 111 dokumentarnih filmova. 

10th Pravo Ljudski Film Festival Video from Pravo Ljudski on Vimeo.


U osam festivalskih programa ove godine predstavljaju nam se renomirani i nagrađivani filmski autori/ce iz cijelog svijeta, rame uz rame sa mladim autorima/cama savremenog kreativnog dokumentarnog filma sa Balkana. 

Extra muros, glavni takmičarski program festivala, prikazuje 7 dokumentarnih filmova. 

Program Jugoslovenski eksperiment(i) vodi nas u prošlost, u vrijeme Jugoslavije kada je eksperimentalni i animirani film pronalazio plodno tlo u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji, čemu svjedoči selekcija sa 52  filma. 

Program za mlade Zumiraj prava prikazuje 22 dokumentarna filma  mladih autora i autorica iz regiona, a festivalska specijalna projekcija „O ljudima i bogovima: Dobar, loš, zao emigrant“ posvećena je izbjeglicama. 

Svojoj stalnoj publici, kao i svim novim gostima i gošćama, Pravo Ljudski organizira projekcije na četiri festivalske lokacije: Kino Meeting Point, Art Kino Kriterion, Galerija Duplex i Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi. 

Ako je eksperiment akcija u koju se kreće svjesno, znajući da ne možemo unaprijed znati krajnji rezultat, pozivamo vas da nam se pridružite na Pravo Ljudski putovanju u nepoznato, otkrivajući novo ali i ono što smo usput nehotice zaboravili. 

10. Pravo Ljudski Film Festival održava se u Sarajevu od 11.11. do 16.11.2015. 2015. godine. 

Ulaz na sve festivalske projekcije je slobodan.

Dobrodošli/e na Pravo Ljudski eksperiment br.10!  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije