Pogledajte prvi teaser bh. naučnofantastičnog kratkog filma 'Fugitive'

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte prvi teaser bh. naučnofantastičnog kratkog filma 'Fugitive'
Printscreen / Billainov kratki film Fugitive

Međunarodni autorski tim kojeg predvodi Adis Kutkut Billain, priznati bh. muzički producent i autor elektronske muzike, danas je predstavio teaser za prvi bh. naučnofantastični film "Fugitive". 

Film se temelji se na kratkoj priči koju je Billain napisao prije dvije godine, o jednom od tri protagonista iz njegovog konceptualnog kratkog filma "Nomad's Revenge“, koji je dio istoimenog albuma, izdatog 2019. godine.

"Ono sto vam mogu otkriti je da ovaj film ulazi u ekstreme ljudskih eksperimentacija koje ce zaživjeti i na našim prostorima u budućnosti, bilo našom ili inostranom inicijativom. Od tehnologije se ne može više pobjeći, ali da li tehnologija može pobjeći od vremena? Suštinska sudbina ljudi i tehnologije je mnogo dublje isprepletena memorijama - koje nas čine onim što jesmo, ali nekad memorije i ne možemo da biramo. Granica izmeju vremena i memorija nikad nije jasno definisana. Veliki događaji su svjedoci tog fenomena. Sa pojavom i praksom kvantne fizike na povezanost vremena i prostora, a time i nas u njoj, vrijeme postaje ništavilo i samo memorije ostaju kao zadnji svjedok čovječanstva", rekao je Billain povodom filma. 

Animaciju potpisuje talentovani animator Cheng WeiZhi iz Tajvana, 3d modeliranje radio je Geordie Third, poznat kao Machine Cult iz Škotske, ilustrator je Gačnik Marko iz Sarajeva, kao asistent na kreiranju ilustriranih nacrta za priču, dok koprodukciju potpisuje "Kontraplan" iz Sarajeva.

Kako bi se održao razvoj filma, Fugitive ima svoju prvu liniju robe, simbol koji prikazuje #eyetifacts, tajanstvenu umjetnost kamenih očiju - nešto što je Adis ostavljao diljem svijeta preko deset godina bez daljnjih objašnjenja.

Vijesti o napretku ovog zanimljivog projekta mogu se pratiti na zvaničnoj web stranici i Instagram profilu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije