Podizanje zastave za sve bh. žene

Radiosarajevo.ba
Podizanje zastave za sve bh. žene


Svečano podizanje zastave za sve bosanskohercegovačke žene, u organizaciji Fondacije CURE održat će se u petak 3. septembra u Sarajevu, Livnu, Bratuncu, Bijeljini i Bosanskom Grahovu

Ovo je oakcija u sklopu projekta “OSNAŽIVANJE ULOGE ŽENA - 101 RAZLOG ZAŠTO GLASATI ZA ŽENU”

Svečano podizanje zastave za sve bosanskohercegovačke žene, kao znak osnaživanja, biće organizovana na platou ispred Narodnog Pozorišta u Sarajevu, sa početkom u 12:00h. Građanima i građankama podijelit će se i simboličan promotivni materijal kao što su kecelje, kuhinjske rukavice, kuhače, naočale, marame i brošure sa 101razlogom zašto glasati za ženu, najavljuju iz Fondacije CURE

Projekat Osnaživanje uloge žena “101 razlog zašto glasati za ženu” koordinira TPO fondacija, Udruženje INFOHOUSE je vlasnik brenda 101 razlog, a za edukaciju su zadužene Fondacija CURE i još 10 partnera/partnerica iz cijele Bosne i Hercegovine (Udružene žene Banja Luka, Glas žene Bihać, Lara Bijeljina, UG Grahovo Bosansko Grahovo, Forum žena Bratunac, Asocijacija mladih BD Brčko, Li Women Livno, Žena BiH Mostar, VESTA Tuzla i Medica Zenica).

Glavni donator projekta je Švicarska vlada, Švicarski ured za saradnju, a projekat su podržali Heinrich Boll Stiftung i Friedrich Ebert Stiftung.

Cilj pokretanja projekta je podići nivo znanja o pitanju ženskih političkih prava, kapaciteta, mogućnosti i odgovornosti među ženama putem edukativnih treninga koji se već raliziraju u 36 bh. gradova i 105 ruralnih područja. Na edukativnim radionicama radi se na unapređenju kapaciteta u donošenju odluka kod žena, kao društveno isključene grupe iz političkog života BiH, saopćeno je.

radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije