Počinje ljetni Kamp animacije Igman 2010

Radiosarajevo.ba
Počinje ljetni Kamp animacije Igman 2010


U organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta u saradnji sa Fondacijom za kinematografiju u periodu od 13. do 20. juna ove godine održat će se ljetni Kamp animacije Igman 2010.

Svečano otvaranje Kampa animacije 2010. održaće se u ponedjeljak, 14. juna u 19.00 sati u Omladinskom hostelu Feri na Igmanu. Kamp će otvoriti zamjenik premijera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac.

Kamp će okupiti 50 učenika srednjih škola iz 12 gradova Federacije BiH, a kao i prethodnih godina, polaznici će pohađati predavanja i radionice iz svih aspekata kreiranja animiranog filma i animacije uopšte te nekih srodnih zanimanja.

Novost u radu Kampa animacije je uvođenje 2D brze produkcije koju će voditi stalni predavač Stiv Cinik, priznati autor animiranog filma iz Zagreba. Pored redovnih predavanja i radionica iz 2D, 3D animacije, polaznici će imati priliku upoznati se i sa drugim aspektima rada te filmskim i teatarskim stvaraocima.

I ove godine Kamp okuplja dvije kategorije polaznika: 25 početnika - koji će pohađati početni tečaj iz 2D, 3D, lutka animacije i 2D brze animacije i 25 najuspješnijih polaznika sa prethodnog kampa koji će raditi 2D, 3D i lutka animaciju.

Podršku Kampu animacije pružiće Prime Time produkcija dok je za tehničku realizaciju zadužen Blow Up.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije