Počinje likovna kolonija u inspirativnom ambijentu Počitelja

Anadolija
Počinje likovna kolonija u inspirativnom ambijentu Počitelja
U Počitelju danas počinje peta Internacionalna likovna kolonija "Moj bijeg u slobodu", koja i ove godine okuplja umjetnike i umjetnice iz Bosne i Hercegovine, drugih zemalja regije i Evrope.

Likovnu koloniju, koja će trajati do 30. septembra, organizuje Javna Ustanova Muzej "Alija Izetbegović" i Udruženje likovnih umjetnika BiH.

Adnan Žiško, direktor Muzeja ''Alija Izetbegović 1925.-2003.'' pojasnio je da su prijavljena 24 učesnika iz BiH, Turske, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. 

Umjetnici i umjetnice iz Bosne i Hercegovine, drugih zemalja regije, Evrope, rado su se odazvali pozivu da, u inspirativnom ambijentu stare jezgre grada Počitelja, u septembru, sedam dana borave i za to vrijeme u pozitivnoj atmosferi stvaraju zanimljiva likovna djela. Poseban akcenat ove godine bit će stavljen na mlade bh. umjetnike. 

Djela nastala na ovoj koloniji bit će predstavljena 29. septembra u Počitelju. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane posjetioce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije