Počeo trening Mediacentra na temu okoliša i evropskih integracija

Radiosarajevo.ba
Počeo trening Mediacentra na temu okoliša i evropskih integracija
Foto: Denis Ruvić/radiosarajevo.ba

Danas je u prostorijama Mediacentra Sarajevo svečano otvoren prvi regionalni trening za novinare iz regije Zapadnog Balkana, na temu okoliša i evropskih integracija. Trening je otvorio ambasador Kraljevine Holandije u BiH, Sweder van Voorst tot Voorst.

Novinari i studenti novinarstva iz Albanije, Srbije, Makedonije, Kosova, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, boraviće šest dana na treningu o izvještavanju o okolišu u Jugoistočnoj Evropi. Trening obuhvata teorijska predavanja eksperata iz Holandije na temu voda, zraka, klimatskih promjena, održivog razvoja i turizma i otpada, te praktičan dio rada na pričama polaznika koje se tiču pomenutih tema u lokalnom kontekstu.

Cilj ovog treninga, kojeg organizuju Mediacentar Sarajevo i holandska organizacija Euroconsult Mott MacDonald, uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, jeste jačanje kapaciteta novinara u regiji da se ubuduće aktivnije bave ovim aktuelnim temama i zauzmu vodeću ulogu u monitoringu i izvještavanju o pitanjima okoliša u lokalnom kontekstu i kontekstu evropskih integracija.


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije