Počeo Kid's Festival 2010.

Radiosarajevo.ba
Počeo Kid's Festival 2010.
Sa prošlogodišnjeg Kid's Festa

Kid’s parada ozvaničila je danas početak novog, sedmog po redu, Kid’s Festa. Povorka od nekoliko stotina učesnika krenula je sa Baščaršije samim centrom Sarajeva, prema olimpijskom kompleksu Zetra, gdje  je  u 18 sati prikazan film Oblačno sa ćuftama.

Učesnicima parade pridružili su se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić,  predstavnik UNICEF-a i predstavnik Delegacije Evropske Unije.

Kid's Festival je najveći događaj za djecu i mlade u BiH. Festival svake godine počinje zadnjim danom škole i traje 6 dana. Festival posjeti preko 40 hiljada djece iz svih krajeva BiH. Svakodnevno, pored velikog broja djece iz Sarajeva, oko 40 autobusa djece iz oba bh. entiteta posjete Sarajevo i Kid's Festival.

Program Kid's festivala:


11. jun

16:00h - Parada kroz centar grada
18:00h - Film Oblačno sa ćuftama (specijalna projekcija)

12. - 16. juni
14:00h - početak radionica, izložbi i svih ostalih dešavanja
17:00h - početak filmske projekcije (ulaz u dvoranu od 16:00h)
Dodatne aktivnosti kao što su predstave za djecu bit će posebno najavljene

Filmovi koji će se prikazati tokom festivala:


11. jun - Oblačno sa ćuftama
Animirana 3D priča o izumitelju i metereologinji koji zajedno istražuju tko je kriv za to što u njihovom gradu umjesto kiše imaju hranu.

12. jun - Winx club: Tajna izgubljenog kraljevstva
Prije šesnaest godina najmoćniji su se čarobnjaci magijske dimenzije žrtvovali u borbi protiv mračnih sila zla. No danas konačna sudbina izgubljenog kraljevstva leži u rukama jedne djevojke - Bloom, vile Zmajskog plamena.

13. jun - Ledeno doba 3: Dinosauri dolaze
Daljnje avanture poznatih likova iz najsmiješnije ere Zemljine historije. Uz još nekoliko novih, svi naši omiljeni animirani junaci vratiti će se na čelu sa ljenivcem Sidom, mamutom Mannyjem i tigrom Diegom. Nesumnjivo, očekuje nas još jedna prava animirana avantura.

14. jun - Maks i družina
Petnaestogodišnji Maks kreće u potragu za svojim ocem, poznatim trubadurom Džoni Bigudom, koji je nestao bez traga odmah posle Džonijevog rođenja. Dečak odlazi u Sent Iler, seoce poznato po svojoj fabrici za proizvodnju mlatilica za muve. Nažalost, fabrika ne posluje baš najbolje, pa pola zaposlenih dobija otkaze.

15. jun - Planeta 51
Planeta 51 animirana je, zabavna filmska avantura u kojoj pratimo američkog astronauta Kapetana Charlesa "Chucka" Bakera, koji se spušta na Planet 51. On je uvjeren da je prvi čovjek na Planetu 51, no na svoje veliko iznenađenje otkrije da nije sam.

16. jun - Kako da dresirate svoga zmaja

Avanturistička komedija smještena u mitski svijet snažnih Vikinga i strašnih zmajeva, zasnovana na knjizi Kreside Kauel.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije