Počeo gastronomski festival Bosanski dukat

Radiosarajevo.ba
Počeo gastronomski festival Bosanski dukat

U sarajevskom hotelu Holiday Inn počeo je 1. međunarodni gastronomski festival Bosanski dukat. Festival je otvorio Midhat Kulo, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, ističući važnost festivala i gastronomije kao jednog od važnih segmenata turističke ponude Sarajeva.

Cilj festivala je promocija domaće gastro ponude, prehrambene, mliječne, mesne, pekarske i vinske industrije, promocija delicija, unaprjeđivanje festivalskog i sajamskog turizma Sarajeva, Federacije BiH i Bosne i Hercegovine.

Festival je počeo u srijedu, a održana su i prva takmičenja kuhara iz Bugarske, Rumunije, Italije, Azerbejdžana, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore.

Na festivalu učestvuje više od 70 takmičara, profesionalnih kuhara iz Evrope, a bit će upriličena i završnica projekta Put vina, promocija vinske ceste koja se održavala tokom 2012. u vidu jednodnevnih prezentacija domaće vinske i gastro ponude u Tuzli, Brčkom, Zenici, Bihaću i Banjoj Luci. Završnici vinskog karavana prisustvovat će i najbolji vinari iz Bosne i Hercegovine.

Jedan od zanimljivijih sadržaja ovog festivala je i Slatki kutak, izložba slastica.

Organizator festivala je Udruženje gastronoma Gastro kutak iz Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije