Počelo snimanje kratkog filma Reverse

Radiosarajevo.ba
Počelo snimanje kratkog filma Reverse
Foto: radiosarajevo.ba/Denis Ruvić
Snimanje prvog od četiri kratkometražna-igrana filma, projekta Sarajevo grad filma 2010, počelo je u srijedu 7. aprila u Sarajevu. Riječ je o filmu pod radnim naslovom Reverse, mladog grčkog reditelja Georgea Grigorakisa. Scenaristi filma su Erenik Beqiri iz Albanije i Alexandra Safriuc iz Rumunije.

Grigorakis, Beqiri i Safrius su bili učesnici 3. Sarajevo Talent Campusa – programa Sarajevo Film Festivala koji je namijenjen mladim filmskim profesionalcima i naprednim studentima završnih godina studija filma iz Jugoistočne Evrope.

Uloge u filmu Reverse pripale su bosanskohercegovačkim glumcima Mirvadu Kuriću, Vedrani Seksan, Irfanu Durmiću i Emiru Drndi.

Foto: radiosarajevo.ba/Denis Rivić

Snimanje ovog filma će trajati do 10. aprila, kada počinje snimanje filma Smart Girls, rediteljica i scenaristica Hane Jušić i Sonje Tarokić iz Hrvatske.
Do 20. aprila biće završeno snimanje i preostala dva filma Frigidance (reditelja Kelmenda Karunija iz Albanije i scenariste Dženana Medanovića iz BiH) i The Ticket Collector (reditelja i scenariste Catalina Musata iz Rumunije).

Svečana premijera filmova biće upriličena u sklopu 16. Sarajevo Film Festivala.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije