Plavi Orkestar - datumi turneje

Radiosarajevo.ba
Plavi Orkestar - datumi turneje

Sarajevska grupa Plavi Orkestar će tokom ovog mjeseca održati četiri klupska koncerta, kao uvod u njihovu veliku regionalnu turneju koja treba početi na jesen 2009 godine.

Jedna od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije svoju je karijeru započela svirajući po malim klubovima. Povratnička mini turneja nosi naziv "Proba orkestra", a to uistinu i jeste, s obzirom da će se na ovaj način bend pripremiti na veliku, jesensku turneju u zemljama regije. Četiri majska koncerta održat će se u malim klubovima koji mogu primiti najviše 300 ljudi.

Sarajevo - 15 Maj/Svibanj 2009, Akademija scenskih umjetnosti (Otvorena Scena Obala)
Beograd - 16 Maj/Svibanj 2009, SKC (Livingroom)
Ljubljana - 22 Maj/Svibanj 2009, Galerija ŠKUC
Zagreb - 25 Maj/Svibanj 2009, Gjuro 2

Procedura nabavke ulaznica nije nimalo jednostavna: njihov broj će biti ograničen, a moći će se kupiti na dan koncerta u 20h na blagajni kluba. Jedna osoba će moći kupiti najviše dvije ulaznice koje će važiti i za ulazak na veliki koncert u sklopu jesenske turneje.

Suprotno ustaljenom protokolu, Plavi Orkestar će na mini turneji “Proba Orkestra” mijenjati repertoar od koncerta do koncerta. Iako namjeravaju predstaviti i prvi singl sa novog albuma, Plavi Orkestar će u klubovima svirati i pjesme koje su rijetko prije izvodili uživo, poput "Gujo vrati se" ili “Kad mi kažeš paša” kao i pjesme iz 1983 godine poput “Mladene” ili “O la la” koje nisu našle mjesto na njihovom prvom albumu “Soldatski bal” koji je sa svojih 600 000 prodatih primjeraka postao najprodavaniji debi album u istoriji bivše Jugoslavije.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije