Petak: Edin Karamazov i Krakowski kvartet

Radiosarajevo.ba
Petak: Edin Karamazov i Krakowski kvartet

Svjetski poznati gitarista i lutnjista Edin Karamazov u saradnji sa Kvartetom Krakovske filharmonije održat će u petak 11. maja koncert u okviru 18. Sarajevskih večeri muzike

Uoči koncerta, umjetnik će u okviru edukativnih aktivnosti SVEM-a, kroz radionicu podijeliti svoja iskustva i znanja sa studentima muzičkih akademija iz cijele BiH.

"Posjetioci koncerta sigurno će oplemeniti dušu slušajući originalna djela za gitaru i gudački kvartet", najavio je svoj sutrašnji nastup Karamazov i objasnio da je riječ o repertoaru u kojem su kombinirana djela Boccherinija koji je živio u doba Casanove, te njegova tri prijatelja i uzora Koshkina, Houghtona i Brouwera.

"Od Boccherinijevog magičnog plesa, preko Koshkinovog djela koje mi je dao u martu u Beogradu, te punog boja Houghtonovog 'U ćilibaru', završit ćemo izvedbom sedam pjesama Beatlesa koje je ukomponovao jedan od najvećih kompozitora za gitaru Leo Brouwer", objasnio je Karamazov ističući da mu je pored havanskog, kvartet Krakovske filharmonije omiljeni.

Ističući veliko zadovoljstvo zbog rada sa studentima od kojih uvijek nešto nauči, Karamazov je objasnio kako je to ujedno i veliki izazov za njega jer nije redovni predavač ni na jednoj obrazovnoj ustanovi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije