Pejzaži Marine Bedek

Radiosarajevo.ba
Pejzaži Marine Bedek



Riječ je o izložbi slika sa tematikom bosanskohercegovačkih i dalmatinskih pejzažnih motiva (rađenih tehnikom ulja na platnu) kojima umjetnica promovira ljepotu netaknute prirode i apelira za njeno očuvanje.Cilj izložbe je dvostruk: podsjećanje na neraskidivu vezu čovjeka sa zavičajem i podizanje ekološke svijesti u svrhu poboljšanja kvalitete života žitelja naših krajeva.



Marina Bedek rođena je 06.03.1955. u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Studije upisuje 1973. godine te se u istom razdoblju posvećuje slikarstvu i keramici kao hobiju. 1997.godine upisuje privatnu slikarsku akademiju pod stručnim vodstvom prof. Nuradina Dine Trtovca.

Likovno se najčešće izražava u ulju ( manjom mjerom u akriliku i akvarelu ). Do sada je imala nekoliko skupnih i dvije samostalne izložbe (“Vjerujem u…”, Krk, 2001. ; “Tragovi vječnosti”, Opatija, 2005.). Sudionica je mnogih likovnih kolonija humanitarnog karaktera za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju. Oragnizator je i voditelj likovne kolonije na otoku Krku koja okuplja umjetnike iz čitave Hrvatske i inozemstva.



Svečano otvorenje je 18.5. s početkom u 20 sati, a svečani govor povodom otvorenja će održati savjetnik za kulturu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sarajevu g-din Krunoslav Cigoj.

Izložba će biti postavljena u prostorijama "ASA ART GALLERY" u ulici Bulevar Meše Selimovića 16, u periodu 18-29.5. 2009. godine, a za posjetioce će biti otvorena radnim danima 08-16 sati.





radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije