Ove subote dvije izložbe u Duplexu/Galeriji 10m2

Radiosarajevo.ba
Ove subote dvije izložbe u Duplexu/Galeriji 10m2


U sarajevskoj galeriji Duplex/10m2 u subotu, 15. maja, u 19h biće otvorene izložbe umjetnice Lejle Ćehajić pod nazivom Surprise, te japanske umjetnice Rumiko Hagiware Almost Nothing. Kustosica Iznenađenja je Aida Salketić, a postavku Hagiware potpisuje Martijn Verhoeven.

Lejla Ćehajić rođena je 1978. godine u Sarajevu, gdje je završila i Akademiju likovnih umjetnosti – odsjek kiparstvo. Trenutno je na postdiplomskom studiju na sarajevskoj Akademiji, na odsjeku za kiparstvo, na temu "Skulptura kroz igru likovnih i izražajnih elementa teatra i lutkarskog teatra". Članica je ULUBiH i izlagala je na 35 grupnih i nekoliko samostalnih izložbi u BiH i inostranstvu.

Rumiko Hagiwara je rođena 1979. godine u Tumioki, a Akademiju likovnih umjetnosti završila je u Tokyu. Dalje usavršavanje nastavila je u Holandiji, a iza nje je niz grupnih i samostalnih izložbi.

Izložbe u Duplexu/Galeriji 10m2 će biti otvorene od ponedjeljka 17. maja do 2. juna, svakog dana osim srijede i nedjelje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije