Otvorio se prvi Muzej Virtuelne Realnosti u Sarajevu!

1
Radiosarajevo.ba
Otvorio se prvi Muzej Virtuelne Realnosti u Sarajevu!
Foto: Almin Tabak / Muzej virtuelne stvarnosti u Sarajevu

Prvi muzej virtualne realnosti u našoj zemlji danas je i službeno otvorio svoja vrata u Sarajevu, na adresi Maglajska 1 (HUB387), svima onima koji žele na inovativan način doživjeti glavni grad Bosne i Hercegovine i njegovu bogatu historiju.

Sarajevo VRX Immersive Museum je potpuno novi način promoviranja Sarajeva kao turističke destinacije, kroz izradu i prikazivanje kratkih historijskih filmova u VR-u (virtual reality), tj. 360 okruženju, o historijski značajnim događajima koji su se desili u Sarajevu.

Ubistvo Franza Ferdinanda i početak Prvog svjetskog rata prvi je film u ponudi, kroz koji su se prvi posjetitelji danas imali priliku vratiti u prošlost, tačnije u trenutak i na samo lice mjesta jednog od najznačajnijih historijskih događaja koji se odvio na našim prostorima. Posjetitelji koji su prisustvovali otvaranju nisu krili oduševljenje, a kako je istaknuo jedan od njih "ovaj muzej je sasvim novi način doživljavanja naše historije, koji se ne može shvatiti kao jedan prosječan posjet muzeju".

Teška saobraćajna nesreća u Mostaru, povrijeđene najmanje dvije osobe

Teška saobraćajna nesreća u Mostaru, povrijeđene najmanje dvije osobe

Jovana Musić, direktorica i suosnivačica kompanije, navodi više razloga zbog kojih ovaj projekt ima ogroman značaj za turističku industriju naše zemlje.

"Turizam u Bosni i Hercegovini je pored IT-a jedna od najunosnijih industrija, zbog toga smatram da je potrebno kontinuirano nadograđivati i raditi na poboljšanju turističke ponude. Ako želimo biti konkurentni na globalnom tržištu, moramo pratiti savremene trendove u nauci, tehnici i tehnologiji. Akteri u turizmu ne smiju kaskati za savremenim tehnološkim trendovima koji su neizbježni i otvaraju nove mogućnosti u turističkoj industriji", poručuje Jovana.

Muzej virtuelne stvarnosti u Sarajevu
Foto: Almin Tabak: Muzej virtuelne stvarnosti u Sarajevu

Svi zainteresirani imaju priliku pogledati film i uživati u ovom jedinstvenom iskustvu, svakim radnim danom od 10h do 18h, te vikendom od 10:00h do 19:00h, u prostorijama HUB387 coworking prostora, na adresi Maglajska 1. Prije dolaska na navedenu adresu, potrebno je rezervisati termin na službenoj web stranici.

Za više informacija o Sarajevo VRX Immersive Museum, posjetite Sarajevo VRX Immersive Museum Facebook stranicu, savrxmuseum Instagram profil ili službenu web stranicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije