Otvorena Xenophonia 2010.

Radiosarajevo.ba
Otvorena  Xenophonia 2010.

Plakat Xenophonie 2010.

Drugo izdanje muzičkog događaja Xenophonia u organizaciji Jazz Festa bit će održano od 8. do 11. aprila u Sarajevu, a otvorio ga je trio Sevdalinkas kojeg čine turski muzičar Derya Turkan, francuski muzičar bh. porijekla Bojan Zulfikarpašić i francuski muzičar španskog porijekla Renaud Garcia-Fons.

Iako su Bojan Zulfikarpašić i Renaud Garcia-Fons ranije gostovali na Jazz Festu Sarajevo predstavljajući svoje aktuelne projekte koji su imali odličan prijem kod publike, do sada nisu zajedno nastupali. Projekat Sevdalinkas svoju premijeru doživio je 6. aprila u Istanbulu, a dva dana kasnije, 8. aprila, ovaj trio je u Bosanskom kulturnom centru čula i sarajevska publika.

Ova kombinacija trojice virtuoznih umjetnika prvi je veliki muzički događaj ovogodišnjeg muzičkog događaja Xenophonia. Cijena ulaznice za ovaj koncert iznosi 20 KM, studentima će biti osiguran popust od 20%, a rezervacija ulaznica počinje 22. marta.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije