Otvorena nova zgrada Sparkasse Banke u Sarajevu (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Otvorena nova zgrada Sparkasse Banke u Sarajevu (FOTO)


Novo sjedište Sparkasse Bank (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

U srijedu je u Sarajevu otvorena nova zgrada Sparkasse Banke. Novo sjedište banke je zapadni toranj Importanne centra veličine 6.300 metara kvadratnih gdje će biti smješteni uredi centrala banke. Sparkasseje kupio zgradu on investitora firme Teleoptic u iznosu od 1,2 miliona KM čime je ciljano dat podsticaj razvoju bh. privrede.

„Osnovne strateške smjernice Sparkasse Banke u prvi plan stavljaju klijente, zaposlenike banke i naravno društvenu zajednicu. Šaljemo poruku našim klijentima kako nam je posebno stalo do toga kako se osjećaju u našoj banci, kao i uposlenicima kojima obezbjeđujemo vrhunske uslove za rad“ , rekao je Sanel Kusturica, direktor banke.

Sanel Kusturica, direktor Sparkasse Bank (Foto: radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

Prisutnima se obratio i Franz Kerber, član uprave austrijske vlasnice Steiermaerkische Sparkasse, koji je izjavio da je Bosna i Hercegovina zemlja u koju se isplati ulagati na njenom putu ka evropskim integracijama.


Zapadni toranj Importanne centra (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)


Kancelarije Sparkasse Bank (Foto: radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)


Sa otvaranja nove zgrade (Foto: radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)


Sa otvaranja nove zgrade (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)


Sa otvaranja nove zgrade (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije