Otvorena izložba Pozitivna BiH (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Otvorena izložba Pozitivna BiH (FOTO)

Neke od fotografija koje su izložene (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)

Sinoć je u prostorijama općine Stari Grad otvorena izložba Pozitivna BiH. Izložbu koju je organizovao Magazin Start otvorili  su Dario Novalić, urednik i vlasnik Magazina Start, i Željko Komšić član Predsjedništva BiH.

Komšić je prije svega čestitao svim prisutnim Dan državnosti BiH a nakon toga je rekao: "Drago mi je da magazin Start pravi ovu izložbu i to na ovaj datum. Gledajući i čitajući naše medije vrlo često bi se moglo zaključiti da situacija u BiH nije baš tako pozitivna kao što se vi trudite da je predstavite. U ime tog političkog establismenta, ja prihvatam odgovornost da smo mi najviše krivi za to, mada, ruku na srce, i vi snosite dio krivice za ovakvu situaciju u BiH."


Željko Komšić na otvaranju izložbe (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)

Prije početka izložbe prisutne su zabavljali članovi Kulturno umjetničkog društva Baščaršija. Većinu fotografija koje su bile izložene napravio je Haris Čalkić, fotoreporter koji radi u magazinu Start. Na ovoj izložbi osim fotografija posjetioci su imali prilike i probati neke od proizvoda firmi koje su učestvovale u seriji tekstova koje su objavljivane u ovom magazinu. Jedna od atrakcija bio je tornjak koji je privlačio posebnu pažnju prisutnih.

Treba istaći da je sala općine Stari Grad bila dupke puna.


Veliki izbor bosanske hrane (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)


Folklorno društvo Baščaršija izvodi svoju tačku (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)


Haris Čalkić, autor većine fotografija (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)


Tornjak privlačio najviše pažnje (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)


Neke od fotografija koje su izložene (foto:Denis Ruvić, radiosarajevo.ba)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije