Otvoren 8. međunarodni Tea-fest (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Otvoren 8. međunarodni Tea-fest (FOTO)

Predstavljanje domaćih proizvoda (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

Danas je u Sarajevu, na Trgu oslobođenja otvoren 8. međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja Tea-fest. Svoje proizvode će predstaviti više od 70 izlagača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Bit će predstavljeni najkvalitetniji proizvodi od ljekovitog bilja, široka lepeza čajeva i proizvoda od ljekovitog bilja, te pčelinji proizvodi. Također, biti će predstavljena literatura i oprema za pčelarstvo.

Misija Tea-festa je da podstakne pojedince, porodična domaćinstva, vladu, širu društvenu zajednicu, medije i javnost općenito da se ovoj prosperitetnoj grani posveti dužna pažnja kroz poticajne mjere, te javnu afirmaciju uspješnih pojedinaca i kolektiva iz oblasti skupljanja te plantažiranja ljekovitog bilja i sekundarnih šumskih proizvoda.

Festival će biti otvoren do ponedjeljka 27.06.2010. a izlagači pozivaju sve da dođu i probaju razne proizvode nastale prirodnim putem.


Mogu se kupiti i sapuni napravljeni na prirodnoj bazi (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)


Veliki izbor domaćeg meda (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)


Med sa sajma (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

denis,radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije