Otvaranje izložbe Anura Hadžiomerspahića

Radiosarajevo.ba
Otvaranje izložbe Anura Hadžiomerspahića
/ Rad Anura Hadžiomerspahića
Anur Hadžiomerspahić je međunarodno priznati dizajner iz Sarajeva, čiji se nagrađeni radovi mogu pogledati na izložbi u Collegium Artisticumu.

Izložba se otvara večeras, 14. jula 2016. u 19:00 sati, a povod je 20. godina umjetničkog rada Anura Hadžiomerspahića

Izložbu će otvoriti kustosica Galerije Collegium artisticum Sanela Nuhanović, prof. dr. Ibrahim Krzović i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Mirvad Kurić.

Na izložbi će biti predstavljeni nagrađeni radovi Anura Hadžiomerspahića u polju grafičkog dizajna i advertisinga. Dobitnik je mnogih internacionalnih i nacionalnih priznanja kao sto su Epica Awards / Pariz – Epica Award winner;  Advertainment – inc / Triennale Milano - Grand Prix za art direction;  Portorož Advertising Festival of the New Europe - Goldendrumstick i Goldenlight; No Limit Sarajevo Advertising Festival - Agencija godine;  Collegium Artisticum Sarajevo - Grand Prix … Posjetioci će imati priliku vidjeti preko stotinu radova nagrađenih na različitim festivalima i izložbama koje je ovaj bh autor osvojio u zemlji i u svijetu.”

"Generalni koncept ove izložbe usmjeren je ka javnom predstavljanju činjenice da je umjetnik i dizajner iz Sarajeva i BiH, Anur Hadžiomerspahić, zaslužio i osvojio najviša internacionalna priznanja za radove iz oblasti grafičkog dizajna i advertisinga koji, postavljeni na ovoj izložbi, veoma jasno ilustruju njegov dvodecenijski kreativni put. 

Od svih značajnih nagrada i priznanja koja su Anuru Hadžiomerspahiću dodjeljena za njegove ostvarene umjetničke projekte koji će na ovoj izložbi biti predstavljeni, dva imaju poseban i uistinu najveći internacionalni ugled: priznanje pobjednika najznačajnijeg internacionalnog festivala advertisinga i grafičkog dizajna, “Epica Award” u Parizu, za reklamnu kampanju Iscraemeco “Računaj na mene”, i uvrštavanje serije apel plakata umjetničkog projekta “Human Condition” u Centralnu izložbu Venecijanskog bijenala, pod nazivom “Plateau of Humankind”, čiji je kreator i selektor bio jedan od najpoznatijih kritičara umjetnosti savremenog doba Harald Szeemann, napisala je kustosica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije