Otvara se 14. Jazz Fest

Radiosarajevo.ba
Otvara se 14. Jazz Fest


U utorak 2. novembra u 20.30 na sceni Bosanskog kulturnog centra, koncertom turskog multiinstrumentaliste Burhana Ocala i njegovog ansambla The Trakya All Stars započet će 14. izdanje međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2010, koji će trajati do nedjelje.

Kako najavljuju organizatori, u narednim danima na četiri scene nastupit će neki od najznačajnijih muzičara današnjice: američki gitarista Mike Stern sa bendom čiji će specijalni gost biti francuski violinist Didier Lockwood, potom kvintet britanskog kontrabasiste Davea Hollanda, trio gitariste Johna Scofielda, a glavni festivalski program zatvorit će Flamenca Reunion projekat španskog gitariste Gerarda Nuneza.

Bosanskohercegovački jazz pijanista Edin Bosnić će održati solo koncert u okviru programa Solo premijere, dok će armenijski pijanista Tigran Hamasyan i egipatski svirač ouda Joseph Tawadros nastupiti u okviru programa Next Generation.

Groove Stage u Domu mladih ponudit će nastup tursko-kanadskog umjetnika Mercana Dedea i njegovog Tribal Quarteta, a nedjelja će biti rezervirana za koncert i radionicu za djecu.

Poseban festivalski program Late Nite Stage u Pivnici Sarajevo u utorak 02. novembra od 22.30 predstavit će Sarajevo Jazz Guerillu uz solistu - beogradskog trubača Marka Đorđevića. Na njihovom repertoaru bit će djela Horacea Silvera.

Cijena ulaznica za koncerte u BKC-u i u Domu mladih je 30 KM, odnosno 24 KM ukoliko se kupuju u pretprodaji. Cijena ulaznica za otvaranje je 35 KM, dok su ulaznice za programe u Domu oružanih snaga i Pozorištu mladih 15 KM (12 u pretprodaji). Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u box officeu BKC-a od 12.00 do 22.00. Detalje o ovom festivalu pogledajte na www.jazzfest.ba.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije