O.Š. Ćamil Sijarić: Dan škole u znaku tolerancije i prijateljstva (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
O.Š. Ćamil Sijarić: Dan škole u znaku tolerancije i prijateljstva (FOTO+VIDEO)

Emotivno, spretno i sa mnogo entuzijazma učenici i nastavnici Osnovne škole Ćamil Sijarić iz Sarajeva danas su predstavili bogat kulturno zabavni program roditeljima i brojnim zvanicama u povodu Dana škole.

"Hajde budi mi drug" bio je moto ovogodišnjeg obilježavanja Dana škole 15.aprila. Mališani su promovirajući toleranciju i prijateljstvo napravili odličan program iza kojeg, primjetilo se stoji besprijekoran rad i trud.

Manifestaciji su prisustvovali predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir, predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo Edina Gabela, te zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković.

"Poruka koja je danas poslana poziva na toleranciju, na prijateljstvo, na prihvaćanje drugog i drugačijeg. Ovo je najsnažnija poruka koju su nam djeca slaveći danas svoj Dan škole poslala i obavezala nas da im obezbijedimo sigurnu budućnost. Hvala vam djeco jer vi pokazujete puno više razuma nego mi odrasli", rekao je Živko Budimir.

Direktorica škole Jasmina Husić uručila je predsjedniku Budimiru zahvalnicu zbog podrške koju je pružio djeci svojim dolaskom.

Posebno sretna što su ugostili djecu iz drugih škola, Husić naglašava kako samo na taj način istinski možemo doprinijeti tolerantnijem i boljem društvu.

"Ideja da nam se pridruže štićenici Zavoda Pazarić rodila se prilikom organizacaije dodjele paketića za Novu godinu i od nje nismo odustajali. Mislim da je ovo pravi primjer uvažavanja, saradnje i tolerancije. Danas su nam se predstavili i učenici O.Š. Rudo te škole Džemaludin Čaušević iz Sarajeva".

Učenica ove škole znakovnim jezikom pratila je nekoliko tačaka današnjeg program, te na taj način omogućila da poruka dopre i do gluhih osoba.

Pogledajte samo djelić atmosfere:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije