"Ordinary people" u kinu Meeting Point (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
"Ordinary people" u kinu Meeting Point (VIDEO)
Iz filma Ordinary people

Film Ordinary people reditelja Vladimira Perišića, sarajevska publika će moći pogledati u kinu Meeting Point od 27. maja u terminu od 21:00h.

Riječ je o pobjedniku 15. Sarajevo Film Festivala koji je uz glavnu nagradu - Srce Sarajeva za najbolji film - osvojio i Srce Sarajeva za najboljeg glumca (Relja Popović) i FIPRESCI nagradu.

Perišićev film je osim nagrada na Sarajevo Film Festivalu osvojio i priznanja na Cottbus Film Festival of Young East European Cinema za najbolji film, te specijalnu nagradu za ulogu koju je ostvario Relja Popović, nagradu za nabolji film na Trieste Film Festivalu, te Cineuropa Prize na Miami Film Festivalu.

Uloge u filmu, pored Relje Popović ostvarili su i Boris Isaković i Miroslav Stevanović.

Film počinje tako što u rano jutro sedmorica vojnika autobusom idu ka nepoznatom odredištu. Među njima je i 20-godišnji Džoni, svjež regrut koji se teško uklapa. Stižu na jednu napuštenu farmu nasred polja. Uznemiren misterijom koja obavija njihovu misiju, Džoni neuspješno pokušava saznati šta se od njih očekuje. Počinje dugo iščekivanje pod usijanim suncem. Stiže autobus i dovodi grupu uplašenih muškaraca. Komandant jedinice kaže da su ti zatvorenici neprijatelji. Nakon nelagodnog čekanja, sedmorica vojnika osjećaju da će uskoro morati u akciju…

http://www.youtube.com/watch?v=ePp_XgmWOMk&feature=related



radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije