Podrška organizaciji / Općina Centar izdvojila 20.000 KM za Sarajevo Film Festival

13. 07. 2020. u 15:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Općini Centar Sarajevo u ponedjeljak, 13. jula 2020. godine upriličeno je potpisivanje protokola na osnovu kojeg se iz općinskog budžeta dodjeljuje 20.000 KM Udruženju Obala Art Centar za podršku ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.

U ime Općine Centar protokol sa administrativnim direktorom Sarajevo Film Festivala Dževadom Mujanom potpisao je načelnik Nedžad Ajnadžić.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar godinama podržava ovu kulturnu manifestaciju od izuzetnog značaja za Općinu, Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, ali i da će se saradnja nastaviti i ubuduće.

"Sarajevo Film Festival je susret civilizacija i kultura. To je brend Bosne i Hercegovine i regije. Općina Centar će biti u funkciji Sarajevo Film Festivala jer na taj način želimo imati pruženu ruku i otvoreno srce za sve što treba pomoći u realizaciji ovog festivala", kazao je Ajnadžić.

Mujan se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću za dugogodišnju podršku kao i za ovu posljednju značajnu donaciju za SFF, prestižni kulturni događaj koji se održava na području središnje sarajevske općine i izrazio uvjerenje da će se veoma uspješna saradnja nastaviti i ubuduće.

"Ove godine je velika odgovornost na nama. U organizaciju SFF-a uključeni su krizni štabovi kako bismo osigurali provođenje svih neophodnih mjera u cilju zaštite i sprečavanja širenja koronavirusa. Raduje nas da svake godine imamo konkretne pomake u boljoj saradnji. Festival donosi jednu novu vrijednost i na taj način poboljšava i život lokalne zajednice i doprinosi kulturnim dešavanjima u cijeloj regiji", istakao je Mujan.

Sarajevo Film Festival je vodeći filmski festival u regiji Jugoistočne Evrope i jedan od značajnijih u Europi, koji se održava od 1994. godine i okuplja filmske profesionalce kako iz regije tako i iz cijelog svijeta, a više od 100.000 ljudi posjeti brojne festivalske programe.

Potpisivanju protokola su u ime Općine Centar prisustvovali sekretar Općine Mirsada Lingo, šef Kabineta Fahrudin Kurtović i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA