Olimpijska ljepotica Jahorina

Radiosarajevo.ba
Olimpijska ljepotica Jahorina
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Planina Jahorina, jedna od domaćica 14. Zimskih olimpijskih igara i danas svojim posjetiteljima nudi jednako gostoprimstvo, pružajući im pregršt mogućnosti za sport, rekreaciju, zabavu i gastro užitke.

Kada stignete na planinu dočekaće vas preko 20 kilometara staza za alpsko skijanje sa dva šestosjeda, četiri ski-lifta i tri dvosjeda.

Gradnja i otvaranje ugostiteljskih objekata je iz godine u godinu u porastu, pa se posjetiteljima Jahorine nudi velik izbor gril kućica, restorana, kafića, hotela… S obzirom na temperature ispod nule, zasigurno ćete, bilo da ste tu zbog sporta i rekreacije ili uživanja u šetnji, poželjeti ugrijati se na nekom toplom mjestu uz topli napitak, ili možda napitak 'dobar za cirkulaciju'.

Sezona skijanja na Jahorini i zvanično je otvorena 18. 12., a trenutno su u funkciji liftovi Željo i po potrebi lift Olimpik. (Navijači  fudbalskog kluba Sarajevo ne očajavajte, pa to su samo imena!). Treba spomenuti da Ski centar Jahorina pored dnevnog, pruža i užitak skijanja u noćnim satima.  

Sve do sredine aprila trajaće sezona skijanja, ali zabava na ovoj bh. planini tu ne završava, jer i ljetni, kao i zimski period, pruža mnoštvo sportsko - rekreativnih i zabavnih programa, kao što su pješačke, biciklističke i kvad ture, paraglajding, lov, ribolov, a svakako ne treba zaboraviti posjetiti i pećinuOlovaču.

Povod odlaska na Jahorinu ekipe RadioSarajeva bilo je i otvaranje turističke sezone hotela Termag, koji u svojoj ponudi pruža i spa tretmane, pa ukoliko vam se učini da vam je dosta minusa za jedan dan, opet imate izbor - preseliti se na toplo, ugodno i relaksirajuće mjesto, kakvo je spa centar. Hotel u predstojeću sezonu ulazi sa sadržajima koncentrisanim i na van-skijaške aktivnosti, a između ostalog tu je i prvi BiH apres-ski parti, koji će se svakodnevno dešavati u restoranu Koliba.  (promotivni tekst)

  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije