Održana promocija knjige „Tunjo - Razgovori s Muhamedom Filipovićem“

2
Fena
Održana promocija knjige „Tunjo - Razgovori s Muhamedom Filipovićem“
FOTO: Fena / O knizi govorio Jasmin Duraković

Knjiga "Tunjo - Razgovori s Muhamedom Filipovićem" Ruždije Adžovića promovisana je u srijedu u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona.

O knjizi novinara, publiciste i književnika Ruždije Adžovića, koja je rezultat njegovih višemjesečnih razgovora s akademikom Muhamedom Filipovićem, govorio je novinar, publicista i reditelj Jasmin Duraković, koji je i recezent ove knjige, saopćeno je iz Press centra BKC TK.

On je istakao da je ovo književno djelo kompletna epoha iz pozicije akademskog profesora, učesnika u javnom, političkom, akademskom, kulturnom životu, te da knjiga sadrži do sada nepoznate detalje koji govore o njegovom životu i događajima čiji je bio sudionik.

Žrtve u strahu, šta donosi Izborni zakon: Mogu li Plavšić, Kordić i Abdić u Predsjedništvo BiH?

Žrtve u strahu, šta donosi Izborni zakon: Mogu li Plavšić, Kordić i Abdić u Predsjedništvo BiH?

Knjiga kao svojevrsna ispovijest profesora Muhameda Filipovića, koji je prije smrti uradio autorizaciju ovog djela, bitno je svjedočanstvo o velikim događajima i ljudima ovog prostora.

"Uradio sam knjigu s Novakom Kilibardom, poznatim crnogorskim književnikom, koja je u sličnoj formi kao i ova. Knjiga se svidjela profesoru Filipoviću, što me ohrabrilo da mu predložim da na isti način zabilježim razgovore sa njim. Razgovori su trajali četiri mjeseca, dok je knjiga nastajala godinu dana - istakao je Adžović.

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona sinoć održanom promocijom je otvorio manifestaciju "Oktobar – mjesec knjige", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije