Pod dirigentskom palicom Žive Ploj Peršuh sutra koncert Sarajevske filharmonije

Radiosarajevo.ba
Pod dirigentskom palicom Žive Ploj Peršuh sutra koncert Sarajevske filharmonije
Danas je održana generalna proba Sarajevske filharmonije pred prvi koncert u 2018. godini koji će se održati sutra na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS).

Kako smo ranije najavili, pod dirigentskom palicom Žive Ploj Peršuh, maestre iz Slovenije, prvi put uz naš orkestar sarajevskoj publici će se predstaviti solisti - violončelistica Antonina Zharava i violinista Renato Kamhi.

Uz virtuozna djela Ciganski napjevi op. 20 Pabla de SarasateaVarijacija na Rococo temu P. I. Čajkovskog, te RahmanjinovVokalize, na programu će biti izvedena i Simfonija br. 39 W. A. Mozarta i Poloneza iz opere Evgenije Onjegin.

Živa Ploj Peršuh je prisutna kao dirigentica sa širokim simfonijskim i opernim repertoarom, te je osnivačica i umjetnička voditeljica Akademije Branimir Slokar i Ljubljanskog internacionalnog orkestra sa kojim održava koncerte širom Evrope. "Predani rad, talenat i stručnost doveli su dirigenticu Živu Ploj Peršuh da postane prepoznatljiv lik slovenačke muzičke scene.

Maestra i dalje iznenađuje publiku svojim svježim i uvjerljivim izvedbama", piše u jednoj od brojnih kritika o ovoj umjetnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije