Održan Street Dance Challenge

Radiosarajevo.ba
Održan Street Dance Challenge
Fresh Generation

Na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI Centra, održan je plesni spektakl Street Dance Challenge Who’s No 1?. U ovom plesnom takmičenju učestvovao je veliki broj mladih i talentovanih ljudi koji su predstavili svoje umijeće.

Takmičari su bile plesne grupe Six Maniacs, Criminal Breakers, Avant Garde, Parkour Free Unlimited Crew i Fresh Generation. Učesnici revijalnog programa takmičenja bili su mladi MC Ejub Hećo, neobična skupina Getanea, Ninpoera, Capoera, Nole i Kola Maestro, Pick up Crew, ekipa showa Zaplešimo, član žirija Salih Odobašić i njegova plesna skupina Slick Kids, skateri i rolleri te plesači sa vatrom Drum..

Treće mjesto osvojili su Parkour Free Unlimited Crew, koji su osnovani tek prošle godine. Interesantno je da ovi momci, nemaju trenera i sami pronalaze mjesta gdje bi trenirali i postigli uspjeh u ovome sportu.

Drugo mjesto osvojile su djevojke plesne skupine Avant Garde, koja postoji već desetak godina.

Prvo mjesto i nastup na premijeri filma Street Dance osvojila je plesna grupa i nevladina organizacija Fresh Generation. Aktivno plešu već četiri godine.

Vezano:
Street Dance Challenge “Who’s No1?”

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije