Održan 14. maskembal Djeci treba radosti

Radiosarajevo.ba
Održan 14. maskembal Djeci treba radosti
Plakat 14. maskembala Djeci treba radosti

Vogošćanske ulice bile su ispunjene djevojčicama i dječacima koji su nosili kostime Indijanaca, vila, vještica, šeika, stonoga, Spidermana, princeza, Batmana i mnogih drugih likova iz dječije mašte.

Posjetioci su iznenađeno posmatrali dječake i djevojčice koji su veselo šetali kroz vogošćanske ulice tvoreći paradu šarenila, dječije radosti i veselja. Na upite o čemu se radi dobili su odgovor da prisustvuju četrnaestom po redu maskembalu Djeci treba radosti.

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije Vogošća je i ove godine, kao i prethodnih 13, organizovala maskembal pod nazivom Djeci treba radosti sa željom da vogošćanskim mališanima priredi zabavu koju oni očekuju čitavu godinu dana, od trenutka kada se završi prethodni maskembal. Sa koliko želje i radosti naši mališani iščekuju maskembal dokazuje i činjenica da su mnogi od njih pripremali kostime sedmicama unaprijed kako bi na taj dan zablistali pred svojim vršnjacima.

Pred žiri u sastavu Besima Borić, predsjednica žirija, Radenka Ibišević i Ajla Kasumović, članice, kao i dva člana izabrana iz publike, je stavljen težak zadatak. Morali su odlučiti kome od maskiranih dječaka i djevojčica dodijeliti nagrade za prvo, drugo i treće mjesto, kao i nagradu za najbolju grupnu masku. Donijeli su jednoglasnu odluku da nagradu za prvo mjesto dobiju dječaci maskirani u stonogu, drugo mjesto osvojio je dječak maskiran u Indijanca, a treće mališan sa maskom šeika. Nagradu za najbolju grupnu masku je osvojila grupa dječaka i djevojčica maskiranih u Petra Pana, Kapetana Kuka i Vendi.

Najmlađa učesnica maskembala, beba od 46 dana, je dobila tortu koja se svake godine dodjeljuje najmlađem učesniku. Svi ostali učesnici maskembala dobili su prigodne poklon paketiće.

Vogošćanski mališani su svojim maskiranim drugarima pripremili i dvosatni muzičko-zabavni program pa su svi zajedno uživali u interpretaciji priče o Pocahontas.

Nakon što su nagrađeni dobili svoje nagrade završen je i ovogodišnji maskembal uz obećanje organizatora da će se i naredne godine ulicama Vogošće šareniti parada maskiranih dječaka i djevojčica.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije