Novu sezonu BNP Zenica će otvoriti i novom predstavom

Radiosarajevo.ba
Novu sezonu BNP Zenica će otvoriti i novom predstavom
U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica uveliko teku pripreme za novu predstavu.

East West Centar Sarajevo, Bosansko narodno pozorište Zenica, Pozorište "Promena" iz Novog Sada i Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház uskoro završavaju rad na novoj predstavi “Za šta biste dali svoj život?” autora i reditelja Harisa Pašovića.

Probe se pred zeničko pretpremijerno izvođenje održavaju u probnim dvoranama i na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a premijere u Zenici, Sarajevu i Novom Sadu se očekuju krajem juna i tokom dolazeće jeseni.

Zenička pretpremijera je planirana za ponedjeljak, 27. juna, a premijera za mjesec septembar, u okviru niza premijernih zbivanja i događaja u tom mjesecu kojima zenički teatar planira svečano otvoriti svoju novu, 67. umjetničku sezonu 2016/2017.

U ovoj velikoj regionalnoj koprodukciji, pored mladih glumica i glumaca iz Novog Sada i Sarajeva, igra i glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, višestruko nagrađivana Lana Delić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije