Novogodišnji paketići za oboljele mališane

Radiosarajevo.ba
Novogodišnji paketići za oboljele mališane
/ FOTO: Branimir prijak, Radiosarajevo.ba

Danas je u Sarajevu Raiffeisen banka donirala 10.000 KM Udruženju 'Srce za djecu koja boluju od raka', te su predstavnici Banke i Udruženja podijelili novogodišnje paketiće bolesnoj djeci koja leže na hematoonkološkom odjelu Pedijatrijske klinike u Sarajevu.

Pogledajte fotogaleriju sa manifestacije podjele paketića

Podsjećanja radi, Raiffeisen banka već nekoliko godina, u okviru projekta "Happy and healthy " ('Sretni i zdravi') redovno donira dio potrebnog materijala i opreme za male pacijente Pedijatrijske klinike u Sarajevu. Također, na novoj Pedijatrijskoj klinici Banka je u potpunosti opremila dvije igraonice. 

Ova donacija i zajednička akcija uručenja paketića malim pacijentima nastavak je višegodišnje podrške Banke ovom udruženju.

''Zadovoljstvo nam je da smo već nekoliko godina u prijateljskom odnosu sa institucijom kakva je udruženje 'Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH'. Cijeneći njihovu misiju prvenstveno posvećenu djeci koja boluju od ove teške bolesti, ali i njihovim roditeljima i starateljima, na različite načine pokušavamo podržati njihov rad'', naglasio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke i napomenuo da je Raiffeisen banka uz puno razumijevanje i podršku svojih klijenata sredstva za nabavku i slanje novogodišnjih čestitki usmjerila na donaciju ovom udruženju.

''Zahvaljujem se Raiffeisen banci koja godinama pomaže rad našeg udruženja. Ova sredstva bit će utrošena prvenstveno za potrebe djece koja trenutno leže u bolnici, ali i za druge potrebe Udruženja'', izjavila je Lejla Kamerić, predsjednica Udruženja 'Srce za djecu koja boluju od raka'.

Udruženje 'Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH' osnovano je u aprilu 2003. godine na osnovu incijative roditelja i prijatelja djece koja su se tada liječila od malignih oboljenja na Pedijatrijskoj klinici Koševo u Sarajevu. Udruženje je od oktobra 2003. godine član ICCCPO (Internacionalna konfederacija udruženja roditelja djece oboljele od raka). Udruženje broji preko 300 članova i finansira se isključivo donacijama humanista kao i brojnim projektima i aktivnostima koje realizuje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije