Novo u kinima

Radiosarajevo.ba
Novo u kinima

Na repertoaru kina Meeting Point nalazi se film Jana Kounena Coco Chanel & Igor Stravinsky. U filmu glume Grigori Manukov, Mads Mikkelsen, Anna Mouglalis, Anatole Taubman, Natacha Lindinger, Yelena Morozova, Erick Desmarestz i Aurélie Le Roc'h. Film se prikazuje svakog dana u 19:00h i 21:00h.

Pariz, 1913. Coco Chanel je ludo zaljubljena u Boy Capela. U pozorištu na Jelisejskim poljima Stravinsky izvodi Posvećenje proljeća, suviše radikalan i moderan komad u tom trenutku. Coco prisustvuje izvođenju...

Sedam godina kasnije Boy umire. Coco je skrhana bolom. Slučajno nalijeće na Stravinskog koji je sada izbjeglica u Parizu. Njihov susret je fatalan. Coco ga poziva u svoju vilu u koju se useljava sa ženom i djecom. Time započinje strasna, intenzivna ljubav između dva stvaralačka genija...

 

 

Program multiplexa Cinema City od 23.decembra predvodi film Upoznajte male Fokerove. Ben Stiller i Robert DeNiro svoj su sukob nespretnog budućeg zeta i opasnog i kontrolom opsjednutog punca započeli još 2000.godine sa originalnim filmom Upoznajte njene roditelje te je, očekivano, uslijedio i nastavak - Upoznajte Fokerove iz 2004. godine. Treći nastavak, Upoznajte male Fokerove, režirao je Paul Weitz, a pored Stillera i DeNira glume i Teri Polo, Owen Wilson, Blythe Danner, Barbara Streisend, Dustin Hoffman i Jessica Alba.

Testiranje živaca između Džeka Barnsa  i Grega Fokera eskalirat će do neslućenih granica kada zbog novčanih problema Greg prihvati da radi noću za farmaceutsku kompaniju. Džekove sumnje u omiljenog mu medicinskog brata istog trenutka će se vratiti i ugrozit će se odnos koji je Greg gradio posljednjih 10 godina sa dva mala Fokera i suprugom Pem. 

 

 

 

Na repertoar stiže i dugometražna 3D verzija popularne animirane serije Mumijevi pod nazivom Mumijevi i zvijezda padalica. Film je sinhroniziran na naš jezik, tako da ga mogu gledati i najmlađi.

Jednog jutra Mummi se budi i uviđa da je cijelu dolinu Mumijevih prekrila prašina nakon pada komete sa neba. Uz pomoć tate Mumija, družina se sprema na put do starog opservatorija gdje će saznati prave odgovore.

 

 

 

Na redovni repertoar se vraća i film Alisa u zemlji čudesa 3D Tima Burtona. U filmu glume: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bohman Carter i Anne Hathaway.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije