Novo u kinima (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Novo u kinima (VIDEO)


Fondacija Kriterion najavljuje početak festivala vizuelnih umjetnosti pod nazivom 4 Tuned Cities. Festival počinje večeras, 24. novembra u 20 sati, prikazivanjem prvog dijela filmskog programa na Akademiji scenskih umjetnosti, a koji su za ovu priliku pripremili selektori iz četiri grada: Prištine, Amsterdama, Skoplja i Sarajeva. Ulaz na sve događaje u okviru programa festivala je slobodan.

Publika koja večeras posjeti Akademiju scenskih umjetnosti moći će pogledati od 20 sati dio programa posvećen kratkom filmu pod nazivom Shattered Walls koji obuhvata šest kratkih filmova, te dugometražni dokumentarni film Plati i ženi režisera Atanasa Georgieva, rađenog u austrijsko-makedonskoj produkciji, s početkom u 21 sat.

Opširnije o 4 Tuned Cities pročitajte ovdje.



Program multiplexa Cinema City od 25.novembra program predvodi dramski triler Wall Street: Novac nikad ne spava. Riječ je o nastavku kultnog filma Olivera Stonea iz 1987.godine u kome u naslovnoj ulozi ponovo gledamo Michaela Douglasa. Pored Douglasa u filmu glume Shia LeBeouf, Josh Brolin i Carey Mulligan.

Film je smješten u današnje vrijeme kada je globalna ekonomija na rubu sloma. Mladi broker s Wall Streeta Jacob Moore i bivši korporativni ulagač poljuljanog ugleda Gordon Gekko, imaju dvostruku misiju: upozoriti financijski svijet na krah koji se približava i otkriti tko je odgovoran za smrt mentora mladog brokera...

http://www.youtube.com/watch?v=r1YjwFty7-I




Za ljubitelje komedije stiže Cura na lošem glasu (Easy A), Willa Glucka. U filmu glume Emma Stone, Amanda Bynes, Tomas Hayden Church i Patricia Clarkson.

U filmu Stone igra običnu srednjoškolku Olive Penderghast koja nakon male bezazlene laži oko gubitka nevinosti upada u vrlo nezgodnu situaciju kod prijatelja iz škole, profesora i roditelja. Uskoro odlučuje da lavinu glasina iskoristi kako bi napredovala u svom socijalnom i finansijskom statusu...

http://www.youtube.com/watch?v=KNbPnqyvItk

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije