Novo u kinima (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Novo u kinima (VIDEO)


Večeras u kinu Meeting Point, evropskom premijerom dugometražne verzije filma Željezne vrane, počinje peti Festival o ljudskim pravima Pravo ljudski. Festival će trajati do 15. novembra, a program i opširnije informacije možete pročitati ovdje. Ulaz na sve projekcije je besplatan.



U Kinoteci BiH odvijaju se Dani evropskog dokumentarnog filma. Projekcije počinju svakog dana u 19:30h, a trajat će do 12. novembra. Ulaz je besplatan.



Novi repertoar multiplexa Cinema City predvodi horor Piranha 3D. U pitanju je moderna filmska adaptacija klasika iz 1978. godine, urađena u 3D tehnologiji, koju rediteljski potpisuje mladi autor Alexandre Aja. U naslovnim ulogama nalaze se Richard Dreyfuss, Elizabeth Shue i Ving Rhames.

Radnja filma dešava se na uspavanom jezeru Victoria koje svakog proljeća eksplodira sa pet na 50 hiljada stanovnika za Spring break, razularenu zabavu studenata uz sunce i alkohol. Ali ove godine, bit će puno više toga za brigu od mamurluka i žalbi stanovnika, nova vrsta terora koja se oslobađa nakon podvodnog zemljotresa koji oslobađa preistorijske pirane a sve što im stoji na putu je grupa potpunih stranaca u borbi za svoje živote...

http://www.youtube.com/watch?v=NdMO51GaTMs




Na repertoar dolazi i animirani film Legenda o čuvarima 3D, Zacka Snydera nastao prema dječijim bestseller knjigama Katryn Lasky. Glasove posuđuju Hugo Weaving, Helen Mirren, Geoffrey Rush, Sam Neill i Emily Barclay.

Glavni lik filma je Soren, mlada sova iz štale, koja biva oteta strane sova iz Svete Agi, doma gdje se mladim sovama ispitre mozak da bi postale vojnici. On i njegovi prijatelji bježe na otok Ga’Hoole kako bi pomogle plemenitim, mudrim sovama koji se bore protiv vojske stvorene od strane zlih vladara Svete Agi.

http://www.youtube.com/watch?v=x8RKCmkOyB4&feature=fvst




Novi film na repertoaru je i socijalna drama Društvena mreža, Davida Finchera, koja opisuje životnu priču Marka Zuckerberga, tvorca Facebooka. U filmu glume Jesse Eisenberg, Justin Timberlake i Rooney Mara.

Radnja filma počinje u jesen 2003.godine kada je student Harvarda i kompjuterski genije Mark Zuckerberg sjeo je za svoj kompjuter i počeo raditi na novoj ideji. U bijesu bloginga i programiranja, ideja koja je stvorena u njegovoj glavi prerasta u globalnu društvenu mrežu i revoluciju u komunikaciji. Samo šest godina kasnije i preko 500 miliona prijatelja, Mark Zuckerberg, kreator Facebooka postaje najmlađi milijarder u historiji...

http://www.youtube.com/watch?v=lB95KLmpLR4


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije