Novo u kinima (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Novo u kinima (VIDEO)


Program multiplexa Cinema City od 8.jula predvodi komedija Jacuzzi Express (Hot Tub Time Machine). Film je režirao Steve Pink, a glume John Cusack, Chevy Chase, Craig Robinson i Rob Corddry.

Priča prati četiri najbolja prijatelja kojima je dosadio život odraslih. Nakon lude noći ispijanja alkohola u jacuzziju jednog skijaškog odmarališta oni se bude s velikom glavoboljom, ali u godini 1986. Ovo je njihova prilika da izmijene svoju prošlost i budućnost a sve uz buru smijeha i zabave...

http://www.youtube.com/watch?v=4DCFPS58KYY





Na repertoaru će se naći i akcioni triler Zakon Ulice (Brooklyn's Finest). U filmu Antonie Fuqua glume Richard Gere, Ethan Hawke, Don Cheadle i Wesley Snipes.

Radnja filma odvija se u bruklinskom getu i najzaposlenijoj policijskoj postaji istočnog New Yorka, a prati isprepletene priče Eddieja, Sala i Tanga, trojice policajaca osuđenih na propast, koji se nađu na odvojenim stazama nasilja i korupcije dok pokušavaju pobijediti vlastite demone.

http://www.youtube.com/watch?v=HUMC8rh6uuE





Cinema City pred početak održavanja 16. SFF-a publici predstavlja i jednog od ranijih pobjednika, dokumentarni film hrvatske autorice Anite Juke Što sa sobom preko dana. Osvajač nagrade Srce Sarajeva SFF za najbolji dokumentarni film 2006.godine osvojio je nekoliko nagrada po festivalima regiona i Evrope.

Film govori o neobičnim dešavanjima u Lepoglavi, jednoj od najozloglašenijih kaznionica u Europi. Lepoglava je i danas središnja hrvatska kaznionica u kojoj se nekolicina zatvorenika odlučila baviti Shakespearom kroz igranje predstave bazirane na Snu ivanjske noći W. Shakespearea. Predstava je nastala iz improvizacija o zatvorskom životu, dakle, zatvorenici glume same sebe. Ovo je priča o onima koji bi, da je živ, danas bili Shakespearovi junaci.

http://www.youtube.com/watch?v=IfHeNEemCkY&feature=PlayList&p=B553B24E251EB91E&playnext_from=PL&playnext=1&index=3

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije