Novo u kinima (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Novo u kinima (VIDEO)
Plakat filma Robin Hood

Program od 13.maja predvodi historijski spektakl Robin Hood, Ridleya Scotta. Film će svoju svjetsku premijeru imati na filmskom Festivalu u Kanu 12.maja u 18:00 sati, a samo dva sata kasnije u 20:30h i u dvorani 1 multiplexa Cinema City. U filmu glume Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong i William Hurt.

Priča je smještena u Englesku u 13. stoljeću, gdje se odmetnuti plemić Robin Hood i njegova ekipa pobunjenika suprotstavljaju korupciji u lokalnom selu i vode ustanak protiv krune koja će možda zauvijek promjeniti svjetski poredak. Bio heroj ili lopov, jedan čovjek će postati vječni simbol slobode za svoj narod…

http://www.youtube.com/watch?v=KSqL9ygBCck





Na repertoaru će se naći i porodična komedija Dadilja McPhee i veliki prasak. Originalni film nastao je prema dječijem literarnom bestelleru Christiane Brand, a u nastavku u kojem strogu ali pravičnu dadilju obdarenu specijalnim moćima na velikom ekranu ponovo oživljava britanska veteranka Emma Thompson, dok u sporednim ulogama gledamo Ralpha Fiennesa, Ewana McGregora i Maggie Gyllenhaal.

Radnja filma vrti se oko gospođe Grin koja je na ivici živaca. Njeno troje djece – Norman, Megsi i Vinsent – konstantno se svađaju a njen muž Rori nestao u ratu. Ali jedan dan otvara vrata svog doma i ugleda uznemirujuću figuru dadilje McPhee koja će ponovo upotrijebiti svoju magiju da povrati stabilnost u njen dom i dovede njenu djecu u red...

http://www.youtube.com/watch?v=UVOzEmywwMM

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije