Novo u kinima (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Novo u kinima (VIDEO)


Novi filmovi na repertoaru multiplexa Cinema City naći će se od 15. aprila. Program predvodi porodična akciona komedija Kick Ass. Adaptaciju istoimenog stripa Marka Millara potpisuje Matthew Vaughn. Glavnu ulogu u filmu ima mladi britanski glumac Aaron Johnson, koji u filmu igra njujorškog tinejdžera, srednjoškolca Davea Lizewskog, kojeg niko ne primjećuje, a koji je inače veliki obožavatelj stripova. Pod uticajem ogromne količine stripova koje posjeduje i čita, Dave će odlučiti postati super junak i boriti se protiv opakih zločinaca. U tu svrhu nabavit će potrebno odijelo, naočale i masku te promijeniti ime u – Kick Ass. Pored Johnsona, u filmu se pojavljuju i Chloe Moretz, koja glumi fatalnu djevojku zvanu Hit Girl i Nicholas Cage.

http://www.youtube.com/watch?v=DrKHu2UX1vA





Za najmlađe posjetioce dolazi pustolovna animirana komedija Kako da dresirate svog zmaja (How to Train Your Dragon), Chrisa Sandersa i Dina DeBloa. Film je baziran na istoimenoj knjizi Cresside Cowell, a govori o svjetu snažnih mitskih Vikinga i strašnih zmajeva. U centru pažnje je vikinški tinejdžer Štucko, koji živi na ostrvu Berk, i ne uklapa se u potpunosti u svoje pleme i dugoročnu tradiciju plemena - herojsko ubijanje zmajeva. Kada sretne povrijeđenog zmaja (i na kraju se i sprijatelji s njim), njegov svjet će se okrenuti naglavačke. Ovaj zmaj će izazvati i njega i ostale Vikinge da sagledaju svijet iz potpuno drugačije perspektive.

http://www.youtube.com/watch?v=oKiYuIsPxYk





Na repertoaru će se naći i akcioni triler Na rubu tame (Edge of Darkness), Martina Campbella. Film je nastao po istoimenoj BBC-ijevoj mini seriji koja je nastala u vrijeme tačerizma i razotkriva mračni svijet Hladnog rata, nuklearnih prijetnji i političko-korporativnih spletki. Glavnu uloge tumači Mel Gibson, ovaj put u ulozi samohranog oca Thomas Cravena. Thomas Craven je veteran Odjela za umorstva bostonske policije i samohrani otac. Kada njegovu jedinicu, 24-godišnju Emmu, ubiju na kućnom pragu, svi pomisle da je metak bio namijenjen njemu. Ipak, on uskoro posumnja na nešto drugo i odluči istražiti tajni život svoje kćeri i njeno ubistvo. Pored Gibsona, u filmu glume Ray Winstone, Danny Huston i Bojana Novaković.

http://www.youtube.com/watch?v=qvRdGKxsmD8



radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije